Voorbereidingstips voor het latex spuiten van muren en plafonds.

Wilt u wanden en/of plafonds voorzien van een nieuwe laag verf? Dat doen wij door middel van het spuiten van latex. Voor dat wij kunnen starten  zijn er een aantal voorbereidingen noodzakelijk die u zelf kunt treffen. Zo kunnen wij bij aankomst snel voor u aan de slag. Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding!

Maakt u gebruik van ons speciaal voor u samengestelde afplak/afdek set dan zullen wij u ter plaatse ondersteunen met adviezen, tips en tricks hoe u deze het beste kunt gebruiken.

Stop gaatjes met een goede muurvuller

Meubels verwijderen of goed afdekken, Doordat er tijdens het verfspuiten (verf)nevel kan neerdalen in de kamer, raden wij u aan om meubels tijdelijk in een andere ruimte te plaatsen.

De vloer afplakken. Maak gebruik van stuclopers om deze te beschermen tegen latex en afdrukken van werkschoenen. Plak de stroken stucloper af met stevige tape, zodat ze op hun plek blijven liggen. Afdekfolie is ook een optie, maar er bestaat een kans dat deze stuk worden gelopen tijdens werkzaamheden.

De muren en plafonds afplakken met afplaktape. Plak muren en plafonds die niet geverfd worden altijd zorgvuldig af.

Raamdecoratie verwijderen. Hangen er gordijnen of andere raamdecoratie? Wij raden aan deze te verwijderen om beschadiging te voorkomen. Haal als het kan ook zaken als een gordijnrails tijdelijk weg.

Stopcontacten afplakken is niet nodig! Verwijder de afdekplaatjes en wij voorzien het binnen werk van de stopcontacten met speciale afdekvensters.

De kozijnen afplakken. Kozijnen zijn vaak van hout of kunststof. Ook deze willen we natuurlijk niet meenemen in het te spuiten oppervlak. Plak de kozijnen af met speciale afplaktape voor een zo goed mogelijk resultaat. In het geval van schilders tape geldt de term ‘goedkoop is duurkoop’ dus het is aan te raden om in goede tape te investeren.

Hulp nodig met de voorbereiding op het verfspuiten?
Natuurlijk helpen wij u met plezier bij de voorbereidingen. We bespreken graag vooraf met u wat de mogelijkheden zijn.
Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!                                                                              

Liever alles overlaten aan ons! Geen probleem. Wij kunnen alles van a tot z voor u verzorgen.

Schuiven naar boven